Hibrid napelem rendszer cégeknek: Függetlenség, gyors megtérülés és piaci előny

A hibrid napelem rendszerek használata egyre népszerűbb az üzleti szférában, amely számos, talán kevésbé nyilvánvaló előnyének is köszönhető. Amellett, hogy ezek a rendszerek jelentősen hozzájárulnak a környezetünk fenntarthatósághoz, egyben komoly gazdasági hasznot is hozhatnak.

Íme néhány ok, amiért egy vállalatnak érdemes fontolóra venni egy energiatároló egységgel ellátott napelem rendszer telepítését:

  • Függetlenség az energiaáraktól: Az utóbbi időben jelentős, hirtelen változások történtek az energiaárakban, ami komoly kihívást jelentett sok vállalkozás számára. Az energiaárak volatilitása jelentős kockázatot jelent a költségek tervezése szempontjából, és erősen befolyásolhatja a vállalatok profitabilitását. Egy napelem rendszer segítségével jelentősen csökkenthető a külső energiaforrásoktól való függőség, ezáltal kivédhetők az energiaárak ingadozásai.
  • Áramszünetek kivédése: Az akkumulátorral rendelkező napelem rendszer lehetővé teszi, hogy a vállalatok az áramszünetek idején is zavartalanul működjönenek, így  elkerülve a bevételkiesést és a drága eszközök esetleges meghibásodását.
  • Piaci előny: Egy zöld technológiával működő vállalkozás vonzóbbá válhat az ügyfelek számára, hiszen egyre több vásárló keresi a kifejezetten környezetbarát szolgáltatásokat.
  • Gyors megtérülés: A beruházás akár 2-4 év alatt teljesen megtérül és az ezt követő 20 évben jelentős pénzügyi megtakarítást eredményez a vállalatok számára. 

Mire képesek ezek a rendszerek?

A rendszerben található hibrid inverterek képesek 100%-os akkumulátoros (szünetmentes szigetüzem) működésre, hálózati kiegészítésre (hálózatból való vételezés) és a hálózat irányába való visszatáplálásra is (amennyiben később megnyitják erre a lehetőséget). A hibrid működéshez (akkumulátor és szükség esetén hálózati kiegészítés) nem szükséges szolgáltatói jóváhagyás, visszwatt védelem kerül beépítésre.

Példaképpen egy 12-13.000 kWh éves hálózati áram kiváltására alkalmas hibrid napelem rendszerrel (12 kWp-os napelemes rendszerrel, amelyhez 15 kWh kapacitású energiatároló egység társul), 169 Ft-os átlag villamos energia árral számolva, 3 éves megtérülés mellett 20 éves időtávon akár 30 millió forintos összmegtakarítást (várható inflációval korrigálva) érhet el a tulajdonos. Amennyiben az energiaárak emelkedésével számolunk, a megtérülési idő tovább csökkenhet és az összmegtakarítás mértéke is jelentősen nő.

Rendszer várható pénzügyi megtérülése:

Rendszer várható termelési terve:

Hogyan tudunk segíteni?

Cégünk, az iGreen Kft. hibrid napelem rendszerek tervezésével, értékesítésével és telepítésével foglalkozik.

Függetlenül attól, hogy milyen méretű a vállalkozása – legyen az egy kis műhely vagy akár egy több száz főt foglalkoztató gyártóüzem, minden energiaigényre tudunk hatékony megoldást kínálni.

Kérjen díjmentes személyre szabott felmérést, amelyet követően pontos megtérülési tervet és ajánlatot tudunk küldeni Önnek! Adja meg az adatait vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 30 406 5022 telefonszámon!